EKONOMIGOLV AB STARTADES 1972 I VALJE, SÖLVESBORG. VERKSAMHETEN BÖRJADE I F.D. MÅRTEN AXELSSONS BILAFFÄR. TILL ATT BÖRJA MED SÅLDES I HUVUDSAK HELTÄCKNINGSMATTOR.

1974 FLYTTADE VERKSAMHETEN TILL STÖRRE LOKALER PÅ BERGSVÄGEN I VALJE, OCH SORTIMENTET BESTOD AV ALLT INOM GOLV. 1982 BESLUTADES OM EN TILLBYGGNAD PÅ 300 KVM.  SORTIMENTET FÖRÄNDRADES TILL ATT BESTÅ AV: PLAST-, PARKETT, -LAMINAT, HELTÄCKNINGSMATTOR, KAKEL o KLINKER, FÄRG, TAPETER, AVPASSADE MATTOR.

VERKSAMHETEN FLYTTADE UNDER VÅREN 2000 TILL NYA LOKALER I BLEKINGEPORTEN SÖLVESBORG. VILKET BLEV ETT STORT LYFT FÖR FÖRETAGET OCH PERSONALEN. VI HADE LÄNGE PLANER PÅ EN TILLBYGGNAD PÅ 480 KVM, VILKET BLEV VERKLIGHET HÖSTEN 2006. MEST FÖR ATT UNDERLÄTTA FÖR PERSONALEN VID TUNGA LYFT, DESSUTOM FÖR ATT FÅ ALLT SAMLAT PÅ ETT STÄLLE.

HELTÄCKNINGSMATTOR MINSKADE I FÖRSÄLJNING PÅ 90-TALET, MEN HAR PÅ SENARE ÅR ÖKAT REJÄLT IGEN, LIKSOM ATT FÖRSÄLJNINGEN PÅ KAKEL o KLINKER HAR ÖKAT ENORMT MYCKET. 

2012 HADE VI STORT 40-ÅRSJUBILEUM.

IDAG ARBETAR 9 ANSTÄLLDA I FÖRETAGET, VARAV 6 ÄR UTBILDADE GOLVLÄGGARE/PLATTSÄTTARE.

VERKSAMHETEN BESTÅR AV ATT SÄLJA GOLV- o VÄGGMATERIAL, SAMT ATT UTFÖRA SERVICEARBETEN TILL KONSUMENT, FÖRETAG, KOMMUNER M. FL.